Hoofdmenu

                                                       

Accessibility menu

Dedicon Grenzelooslezen: Lectuur in Passende Leesvormen

Inleiding

Op deze website vindt u een groot aantal tijdschriften, folders en overige informatiematerialen die beschikbaar zijn in toegankelijke leesvormen. Overheden, banken, zorgverzekeraars, consumentenverenigingen, pensioenfondsen, supermarkten...

Gelukkig zijn er veel bedrijven die het belangrijk vinden hun informatie ook in toegankelijk vorm aan te bieden voor mensen met een leesbeperking. Dedicon maakt op verzoek van deze organisaties de betreffende uitgaven toegankelijk en biedt een overzicht van de beschikbare titels op deze website.

Leesvormen

Via Grenzeloos Lezen worden de tijdschriften en folders in verschillende toegankelijke leesvormen aangeboden. De gesproken vorm is op daisy-cd of als stream aan te vragen en in sommige gevallen is ook een XML of brailleversie van de uitgave beschikbaar (afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget van de betreffende opdrachtgever).
In de meeste gevallen is de toegankelijke versie gratis beschikbaar. Maar let op: bij de meeste tijdschriften is het wel een voorwaarde om een abonnement of lidmaatschap te hebben voor het reguliere blad. Daarna wordt de aangepaste versie gratis beschikbaar gesteld.

Aanvragen

Hebt u interesse in een van de beschikbare uitgaven? Neem dan contact op met de klantenservice van Dedicon en geef de gewenste titel en leesvorm door. Contactgegevens klantenservice Dedicon: telefoonnummer 0486 486 486 of e-mail klantenservice@dedicon.nl. Wij zorgen ervoor dat u automatisch eenmalig of periodiek (wekelijks/maandelijks) de juiste uitgave krijgt toegestuurd in braille of op daisy-cd.

Streaming of XML

Wilt u liever via uw computer lezen of luisteren? Het aanvragen van titels als stream of XML kan via www.grenzelooslezen.nl. Neem vooraf wel even contact op met de klantenservice van Dedicon. Wij maken een account voor u aan waarmee u kunt inloggen op de website van Grenzeloos Lezen. Ook kunnen wij de gewenste titels dan alvast voor u klaarzetten in dit account. U kunt als u bent ingelogd van de door u gekozen titels een bezorgdienst instellen. Iedere keer als er een nieuwe periodieke uitgave beschikbaar komt, ontvangt u hiervan een mail met een link naar het bestand.

Nieuwe titels, helpt u mee?

Het team Zakelijke Dienstverlening van Dedicon is continu in gesprek met potentiele nieuwe opdrachtgevers, om hen te overtuigen hun tijdschriften toegankelijk te gaan maken. Uw steun kunnen we daarbij goed gebruiken. Heeft u behoefte aan een bepaalde titel, folder of andere uitgave? Geef dat aan ons door. Wij zullen dan ons best doen om dit voor elkaar te krijgen. U kunt dit doorgeven aan onze Klantenservice.

Wij wensen u vast veel leesplezier!

Dedicon Klantenservice
Postbus 24
5360 AA Grave

Tel: (0486) 486 486