Hoofdmenu

                                                       

Accessibility menu

inloggen downloaden lezen

Hoe werkt het?
De toegankelijke informatie op deze website is bedoeld voor mensen met een leesbeperking. De informatie is beschikbaar in XML-formaat en in gesproken vorm. Voor het lezen van het XML-formaat heeft u een speciaal, op deze site gratis te downloaden XML-leesprogramma nodig. Een groot aantal folders en brochures is in gesproken vorm beschikbaar. Deze uitgaven zijn als streaming te beluisteren op uw PC of laptop maar ook op CD in Daisy-formaat te bestellen. Het aanbod kan doorzocht worden zonder in te loggen en van bijna alle uitgaven is een fragment te beluisteren.

Stap 1 | Inloggen
Om toegang te krijgen tot de volledige informatie op deze website, dient u over een inlogaccount te beschikken. Het enige wat u nodig heeft is een e-mailadres en wachtwoord. Voorwaarde is wel dat u een leeshandicap heeft. U kunt een gratis account aanvragen door telefonisch contact op te nemen met de Klantenservice van Dedicon, telefoon (0486) 486 486.
Voor toegang tot de uitgaven moet u eerst inloggen. Dit doet u met de inlognaam (e-mailadres) en het wachtwoord dat u bij uw aanvraag verstrekt hebt gekregen.

Stap 2 | Downloaden of streamen
Heeft u een uitgave gevonden die u wilt lezen? Klik dan op deze uitgave en kies of u het XML-bestand wilt openen of op uw computer wilt opslaan. Wilt u edities automatisch ontvangen zodra deze verschijnen? Klik dan op de knop Bezorgservice en kies of u de uitgave als link of als bestand wilt ontvangen. Op de pagina Mijn Account ziet u een overzicht van uw bezorgservices. Hier kunt u bezorgservices pauzeren of verwijderen of de bezorgwijze (link of bestand) aanpassen.
De gesproken uitgaven kunt u beluisteren via uw PC of laptop. De informatie wordt zoals dat heet naar uw PC gestreamd en u kunt vervolgens in de uitgave op hoofdstuk niveau “bladeren” en de gewenste passage beluisteren.

Stap 3 | Lezen
Om de XML-bestanden te kunnen lezen heeft u het XML-leesprogramma nodig. Dit programma opent de versleutelde bestanden en structureert de inhoud. Het daadwerkelijke lezen doet u met uw eigen computeraanpassing. Met het leesprogramma kunt u o.a. navigeren, bladwijzers en notities maken, zoeken en bestanden toevoegen aan uw bibliotheek. Raadpleeg voor meer informatie de uitgebreide handleiding.

Vragen?
Ondervindt u problemen bij het gebruik van deze website, neemt u dan contact op met de klantenservice van Dedicon. U kunt hen bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via 0486 486 486. U kunt natuurlijk ook een mail sturen naar klantenservice@dedicon.nl. De afdeling klantenservice helpt u graag verder.